KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Grupa I

Zaczynamy od zabawy pantomimicznej "Co robimy w dzień?  Co robimy w nocy?". Następnie ćwiczenie graficzne "Promienie słońca". Teraz zabawa ruchowa "Dzień - noc". OPIS ZABAW Na koniec zapraszamy do obejrzenia filmu edukacyjnego "Układ Słoneczny"....

PLANETA ZIEMIA 15.04.

Wysłuchajcie rymowanki: Ziemia to nasza planeta i na niej wszyscy mieszkamy. Jest domem dla ludzi i zwierząt, więc za to ją bardzo kochamy. Wysłuchaj opowiadania Karta pracy, cz. 2, nr 15. − Narysujcie sympatycznego ufoludka. Opowiedzcie o nim. Opowieść ruchowa     ...

Dziś zaczynamy od wykonania karty pracy nr 16. Powiedzcie, czym się różnią ufoludki na obrazkach. Wskażcie różnice. Teraz zapraszamy do zabawy z piosenką "Ufoludki". Może spróbujecie się jej  nauczyć ?! słowa piosenki...

Posłuchajcie rymowanki "Spotkanie z ufoludkiem". Następnie zapraszamy Was do wykonania pracy plastycznej "Ufoludek". Na koniec zabawa ruchowa "Ufoludki". zadania do wykonania ufoludek ufoludek 2 ufoludek 3...

W tym tygodniu zabieramy Was w kosmos. Zaczniemy od opowiadania J. Papuzińskiej „Jak nasza mama zreperowała księżyc”. opowiadanie Obejrzyjcie wraz z Rodzicami obrazki przedstawiające kosmos i porozmawiajcie o tym, co się dzieje wysoko nad nami. kosmos1 kosmos2 kosmos3 Teraz czas na zabawę ruchową &...

Chciałbym być sportowcem" 09.04

Zabawa muzyczno – ruchowa do piosenki „Skaczemy, biegniemy” Posłuchajcie wiersza H. Świder pt. "Sport to zdrowie" . WIERSZ Ćwiczenia logopedyczne „ Moje ciało” . • Rozgrzewka. Dziecko chodzi po pokoju tyłem, robiąc to bardzo powoli. Na sygnał rodzica (np. klaśnię...

Chciałbym być sportowcem" 08.04

Poniżej prezentujemy propozycje aktywności na dzisiejszy dzień: Zabawa ruchowa z elementem podskoku „ Małe piłki i duże piłki” . Dziecko na hasło: Małe piłki podskakuje delikatnie na palcach (rodzic wyjaśnia, że małe piłki są lekkie). Gdy usłyszy hasło: Duże piłki , podskakuje ciężk...

Chciałbym być sportowcem" 07.04

Poniżej prezentujemy propozycje aktywności na dzisiejszy dzień: Ćwiczenia oddechowe Znana i lubiana przez dzieci zabawa ruchowa „ Ręce do góry ”. Dostępna pod poniższym linkiem: Oglądanie Tablicy demonstracyjnej nr 59. Dziecko odpowiada na pytania rodzica: − Co...

„Chciałbym zostać sportowcem- 06.04.

Drodzy Rodzice i Drogie dzieci. Temat tego tygodnia to: „ Chciałbym zostać sportowcem ”. Poniżej prezentujemy propozycje aktywności na dzisiejszy dzień propozycje zabaw zabawy poobiednie Zabawa Co tu nie pasuje? Trzy obręcze, przedmioty. R. przygotowuje trzy miejsca. Umieszc...

zdalne 02. 04 Wielkanoc

Na koniec tygodnia podsumujemy wiadomości zdobyte na temat świąt wielkanocnych. Zachęcamy do wspólnego ozdabiania jajek według własnego uznania i pomysłu. Na zakończenie film edukacyjny "Świąteczne zwyczaje". Wielkanocne świętowanie Wspólne ozdabianie wielkanocnych jajek. Z dostępnych materiał&oacu...