KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Grupa VI

16.04.2021 - popołudnie

Witajcie drogie Dzieci w piątkowe popołudnie :-) Dziś zaczniemy od karty pracy ( załącznik ), gdzie Waszym zadaniem będzie dopasowanie narzędzia do obrazka.  Następnie obejrzyjcie trzy ilustracje ( załączniki ) przedstawiające rodzaje zbóż. Ze zboża robi się mąkę, a z mąki piecze się chleb. A my mamy dziś d...

16.04.2021 - Traktor

Witajcie Kochani. Doskonale już wiecie jak ważny i pomocny jest traktor w pracy rolnika. Dlatego dzisiaj Wasze zadanie będzie polegało na stworzeniu traktora z figur geometrycznych. Przesyłam Wam pomocnicze rysunki, na których będzie pokazane jakie figury będą Wam potrzebne. Możecie użyć dowolnych kolorów...

Dzisiejsze popołudnie rozpoczniemy od swobodnych tańców przy piosence "W kurniku". Piosenka "W kurniku" A teraz "udajemy się" do piekarni, aby dowiedzieć się, jak powstaje chleb. "W piekarni" Ostatnie zadanie dla Was to gimnastyka buzi i języka :-)  Gimnastyka buzi...

15.04.2021 - Żyto i chleb

15 kwietnia Żyto i chleb.pdf...

14.04.2021 - zdalne popołudnie "Jak powstaje cukier?"

Witajcie :-) Dzisiejsze popołudnie zaczniemy od wysłuchania piosenki pt. "Cebulka i buraczek".  Piosenka "Cebula i buraczek"   Obejrzyjcie też krótki film przedstawiający, jak powstaje cukier i drugi o tym, jak robi się lizaki :-)  Film "Jak powstaje cukier?"        &...

14.04.2021 Praca rolnika

Witajcie Kochani. Dzisiaj zaczniemy od zabawy - Konik”- gimnastyka buzi i języka wg I. Jackowskiej. "Jedzie koń po bruku, stuka – stuku, puku              (Kląskanie językiem ze zmiana tempa). Konik woła iha – ha . Czy potrafisz tak jak ja?       ...

13.04.2021 - Co to jest siano?

Witajcie Kochani. Na dzień dobry posłuchajcie uważnie wiersza „Siano” –  D. Gellnerowej. "Ładujemy sianem wóz – jak trzeba – prawie do nieba. I wchodzimy na siano pachnące, i nad głową mamy złote słońce. Wiatr za wozem biegnie szybko w ślad, a my z siana, dzisia...

13.04.2021 - zdalne popołudnie "Zwierzęta domowe"

Witajcie drogie Dzieci :-) Dzisiejsze popołudnie zaczniemy od zabawy rozwijającej Waszą wyobraźnię...  Będzie to zabawa z rymami "Dopowiedz i zrób" . Rodzic mówi zdania, których zakończenia – słowa do rymu – dopowiada dziecko. Dziecko wykonuje czynność, o której jest mo...

12.04.2021 - zdalne popołudnie

Witajcie :-) Dzisiejsze popołudnie zaczniemy od obejrzenia bajki pt. "Sprytny rolnik"  Film "Sprytny rolnik" Następnie na karcie pracy (załącznik) postarajcie się odnaleźć spośród liter nazwy zwierząt, które są na niej narysowane. Ich nazwy są tam napisane (aby było Wam łatwiej) ale dobrze wiemy, że...

12.04.2021 - Praca rolnika.

Witajcie Kochani. W poprzednim tygodniu rozmawialiśmy o życiu na wsi oraz wiejskich zwierzętach. Już wiecie o nich bardzo dużo. Pamiętajcie, że zwierzęta same sobie jedzenia nie przyniosą. Więc kto to zrobi i skąd je weźmie? Tak to gospodarz, rolnik. W tym tygodniu poznamy właśnie pracę rolnika. Dzisiaj porozmawia...