KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupa III

ROK SZKOLNY 2020/21 GRUPA  III - 3, 4-latki

W grupie pracują:
mgr Joanna Chmielewska- nauczyciel
mgr Marzena Kaźmierczak- nauczyciel

Wioleta Górniak- pomoc nauczyciela
Iwona Kominiak- pracownik obsługi

Urodziny Wandy Chotomskiej

23 października obchodziliśmy w przedszkolu urodziny polskiej pisarki pani Wandy Chotomskiej. W tym dniu słuchaliśmy i bawiliśmy się przy niektórych utworach Pani Chotomskiej, tj.: Jacek i Agatka, Przygody Jeża spod miasta Zgierza, Po co krowie rogi, Dlaczego ciele ogonem miele. Na pewno będzie jeszcze wiele oka...

Budowa owoców.

Dziś dowiedzieliśmy się z jakich części składa się jabłko, gruszka i śliwka. Najtrudniejszym słowem był miąższ, dla niektórych mąż( ha, ha). Utrwalaliśmy nazwy drzew na których rosną wymienione owoce oraz bawiliśmy się w liczenie papierowych owoców. Określaliśmy także gdzie jest więcej, gdzie mniej...

Sałatka owocowa

W tym tygodniu pracujemy pod hasłem Kosz Pani Jesieni. Rozmawiamy o owocach i warzywach, poznajemy ich wygląd, nazwy, wartości smakowe oraz zdrowotne. Dziś samodzielnie robiliśmy sałatki owocowe, wykonane własną ręką lepiej smakują, mniam....

Jesień wśród zwierząt.

Poznaliśmy sposób przygotowywania się niektórych zwierząt leśnych do zimy, np. jeża. Wykonaliśmy też własne papierowe jeże. Najfajniejsze było to, że używaliśmy do tego farb i plastikowych widelców.

Dzień książkowego MISIA.

Dziś świętowaliśmy Dzień Książkowego Misia: śpiewaliśmy, tańczyliśmy, bawiliśmy się wspólnie w kole, słuchaliśmy przygód różnych misiów czytanych przez panią Asię a na koniec malowaliśmy papierowe sylwety Kubusia Puchatka....

Bezpieczni na drodze.

Podczas spacerów utrwalamy zasady bezpieczeństwa w ruchu ulicznym....

Jesienne dary.

08.10.2020
Jesienne dary.

Jesienne dary.

08.10.2020

Jesień to bardzo kolorowa pora roku. W lesie pojawia się wiele grzybów, tych dobrych i tych trujących, jak czerwony muchomor - piękny ale niebezpieczny....