KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupa III

ROK SZKOLNY 2020/21 GRUPA  III - 3, 4-latki

W grupie pracują:
mgr Joanna Chmielewska- nauczyciel
mgr Marzena Kaźmierczak- nauczyciel

Wioleta Górniak- pomoc nauczyciela
Iwona Kominiak- pracownik obsługi

Kolorowe dni w przedszkolu - Kolor CZERWONY 10.05.2021

10 maja w przedszkolu obchodziliśmy „czerwony dzień” Dzieci, miały ubrania w kolorze czerwonym lub z elementami czerwieni.

Światowy Dzień Książki.

Dziś obchodziliśmy w przedszkolu Światowy Dzień Książki. Z tej okazji rozmawialiśmy sobie o wartościach jakie niesie nam książka, o tym jak należy z niej korzystać, by służyła mam jak najdłużej, wykonaliśmy zakładki do książki. Obejrzeliśmy także pokaz multimedialny, z którego dowiedzieliśmy się jak powstaje ksi...

Dzień dobry! Dziś porozmawiamy o rodzajach teatr u Teatr tradycyjny – grają w nim aktorzy, mogą być ubrani w różne stroje, czasami dziwne i śmieszne. (Rodzic może wykorzystać fragment widowiska „Calineczka” Teatr lalek – w nim grają różne lalki (marionetka, kukiełk...

Witajcie kochani! Dziś porozmawiamy o operze i balecie. Obejrzyjcie teraz fragment opery Straszny Dwór Obejrzyjcie fragment baletu :"Balet Jezioro łabędzie" – skomponowany przez Piotra Czajkowskiego Zapraszamy teraz dzieci do zabaw ruchowych.      ...

Dzień dobry. Witam gorąco wszystkie Dzieci i Ich Rodziców. Zapraszam do wspólnych zabaw. propozycje zabaw Zapraszamy teraz do zabaw z liczeniem. Popros zę teraz o wykonanie karty pracy w książce Praca z KP2.26 lub pokolorowanie tych poniżej. kolorowanki Miłej zabawy   ...

Z kulturą za pan brat 13. O4

Witam bardzo gorąco. Zapraszam do zabawy! Zabawy wstępne Obejrzyjcie proszę ilustracje z bajki „Przygody kota Filemona”opiszcie wygląd kot a następnie obejrzyjcie bajkę. Chcecie dowiedzieć się jak powstaje film animowany czyli ruchome obrazki? Zapraszam Zapraszam do zabaw ruchowych Praca...